Tarta cu mere, fara faina

October 27, 2018

Tarta aceasta cu gust de toamna a trecut un mare test, reticenta alor mei la deserturile atipice sanatoase, fara zahar sau faina. In ceea ce il priveste pe bunicul meu, n-ar fi fost prima data cand ar fi refuzat sa guste ceva cu care nu e obisnuit. De data aceasta cred ca miroasea foarte frumos in bucatarie pentru ca a gustat si chiar a mancat cu placere din tarta cateva bucati.

Migdalele, merele, siropul de artar si coaja de portocala se combina intr-un desert aromat, perfect in compania unei cafele sau a unui ceai. Slaba in carbohidrati si fara ingrediente procesate, tarta nu contine faina de grau, ci de migdale, e indulcita cu putin sirop de aratar si are mere din plin.

Ingrediente
  • 200 g faina de migdale
  • o lingurita de praf de copt
  • 60 ml ulei de masline sau de cocos
  • 3 linguri de sirop de artar
  • 2 oua
  • coaja rasa a unei portocale mici
  • 2 mere rosii medii
  • esenta de vanilie
  • fulgi de migdale

1.Faina de migdale se amesteca cu praful de copt, ouale, uleiul, siropul de artar, esenta de vanilie si coaja de portocala.

2.Merele se taie in cubulete mici si se adauga in aluat.

3.Intr-o tava rotunda, cu un diametru de maximum 20 cm si cu hartie de copt, se pune aluatul si se decoreaza cu fulgi de migdale.

4.Se coace la aproximativ 150 de grade, timp de o ora, o ora si jumatate, pana ce devine aurie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *