Supa crema de dovleac copt

October 28, 2018

Dintre toate anotimpurile, toamna e cea mai pe sufletul meu. Imi ofera o stare de confort si ma inspira la fiecare pas. Cum simpaticii dovleci nu trec neobservati, am ales sa pregatesc o supa de dovleac, aromatizata cu usturoi copt, numai buna sa ne incalzeasca in zilele de toamna.

In ciuda numarului scazut de calorii, dovleacul reprezinta o importanta sursa de fibre, vitamina A si antioxidanti, fiind potrivit in numeroase combinatii de gusturi, de la dulci la sarate. Pentru un plus de aroma, supa are la baza dovleacul copt.

Ingrediente
  • un dovleac placintar de marime medie
  • 3 morcovi
  • 1/4 telina
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper

1.Dovleacul se curata de seminte, se taie in 4 si se coace pe o tava cu hartie de copt, impreuna cu cateii de usturoi in coaja. Se stropesc cu putin ulei de masline si se tin la cuptor pana ce dovleacul devine moale si usor caramelizat.

2.Intr-un litru de apa, se fierb morcovii impreuna cu telina si ceapa, putin ulei, sare si piper. Odata fierte, jumatate din cantitatea de apa se scurge intr-un alt recipient.

3.Dovleacul copt se desprinde de coaja cu o lingura si se adauga in legumele fierte impreuna cu usturoiul copt si decojit.

4.Folosind un blender, legumele se paseaza pana la obtirea unei consistente creamoase.

5.In functie de gust, se adauga din apa fiarta ramasa si se paseaza din nou. Eu am pus cam 3 sferturi din ea pentru ca supa sa aiba o consistenta mai lichida.

6.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se serveste cu putina smantana si seminte de dovleac.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *