Negresa cu migdale, fara faina

February 10, 2019

Cand ai pofta de ceva dulce si bun, dar nu vrei tocmai sa dai iama in deserturile pline de zahar si calorii, iti propun o reteta de negresa cu migdale, pe care o poti prepara cu usurinta acasa. Cocosul isi face din nou simtita prezenta aici pe blog, astfel ca prajitura nu contine faina cu gluten, ci putina faina de cocos. E indulcita cu miere si are din loc in loc, bucati crocante de migdale.

Ce imi place la aceasta reteta este ca desi la gust pare a fi un desert delicios si in toata regula, are si un important continut nutritiv. Mancata cu masura, negresa poate fi o gustare dulce, de weekend, si atunci cand esti la dieta.

Ingrediente

  • 50 g faina de cocos
  • 40 g cacao
  • 3 oua
  • 100 g ulei de cocos
  • 170 g miere
  • 50 g migdale
  • ½ ciocolata neagra
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare

Pentru servire: ½ ciocolata neagra, 1 lingura ulei de cocos, o mana de migdale.

1.Migdalele si ciocolata se maruntesc, iar uleiul de cocos se topeste timp de 30 secunde in cuptorul cu microunde.

2.Intr-un bol se amestesca faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Se formeaza un loc in mijloc, unde se adauga ouale, mierea si uleiul de cocos. Se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen.

3.Se incorporeaza in aluat bucatile de migdale si ciocolata neagra.

4.Se coace timp de 30-35 minute la 180 grade, intr-o tava de maximum 20×30 cm, cu hartie de copt.

5.Odata coapta si racita, negresa se stropeste cu ciocolata neagra topita impreuna cu lingura de ulei de cocos si cu migdalele taiate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *