Clatite cu faina integrala

March 2, 2019

Desi din punct de vedere caloric faina alba de grau si faina integrala nu difera substantial, cea din urma fiind doar cu aproximativ 30 de calorii mai slab calorica, cele doua tipuri de faina sunt diferite din punct de vedere nutritional. Spre deosebire de faina alba, faina integrala este putin procesata, avand un continut bogat in fibre, cunoscute pentru efectele benefice asupra organismului. Are un indice glicemic mai mic si contine vitamine precum B1, B3, B5 si acid folic, care in cazul celei albe se pierd prin procesare. In concluzie, reprezinta o alegerea mai sanatoasa si mai nutritiva.

Si pentru ca-mi plac deserturile si mancarea de mic dejun, avem in meniul blogului astazi clatite din faina integrala, deci integrale, vanilate si sanatoase pentru noi.

Ingrediente (aproximativ 12 clatite de diametru mic)

  • 115 g faina integrala
  • 350 ml lapte cald, eu am folosit lapte de ovaz
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei de cocos
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

1.Intr-un bol, se amesteca faina integrala cu praful de sare.

2.Uleiul de cocos se topeste timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde, iar laptele se incalzeste cat sa fie caldut.

3.Peste faina, se adauga ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen.

4.Clatitele se prajesc in tigaia unsa cu putin ulei de cocos. Iti poti da seama cand trebuie intoarsa dupa bulele ce se formeaza pe suprafata ei si marginile aurii.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *