Paste bolognese vegetariene

March 31, 2019

Vegetarian/ă sau nu, îndrăznesc să afirm că e mai mult decât posibil ca această rețetă de paste sa fie pe gustul tău. E fresh și aromată, fiind o versiune considerabil mai ușoară și mai sănătoasă a clasicelor bolognese.

Carnea tocată e înlocuită aici de un amestesc de ciuperci și morcov mărunțite în blender și completate cu arome de usturoi, ceapă, oregano, busuioc și sos de roșii. În ceea ce privește tipul de paste, poți folosi orice dorești. Chiar am remarcat o mai mare varietate de opțiuni pe piață. Atunci când fac paste acasă, optez cel mai des pentru cele de orez brun, sunt foarte asemănătoare la gust cu cele de grâu. Am mai încercat de linte și integrale. Personal, le prefer în ordinea în care le-am enumerat. Pentru un plus de savoare, un praf de parmezan la final este mai mult decât binevenit, însoțit de busuioc proaspăt.

Timpul de preparare este sub jumătate de oră, astfel că poate fi o cină rapidă și sănătoasă pentru zilele săptămânii.

Ingrediente:

  • o ceapă mică
  • 2 căței usturoi
  • 2 morcovi
  • aprox.  10 ciuperci medii
  • o conservă roșii (passata)
  • ½ linguriță sare + ½ linguriță oregano + ½ linguriță busuioc
  • parmezan și busuioc pentru servire

1.Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2.Într-o tigaie unsă cu puțin ulei, se gătește ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat, până ce ceapa devine translucidă.

3.Morcovii și ciupercile se mărunțesc fin în blender și se adaugă la gătit, alături de ceapă și usturoi. Se condimentează cu sare, oregano și busuioc.

4.La foc mic, se adaugă conserva de roșii. După câteva minute, sosul poate fi amestescat cu pastele.

Încă explorez direcția în care aș vrea să se îndrepte blogul, motiv pentru care nu am abordat subiecte precum obiceiurile mele alimentare sau motivele pentru care am ales să nu mănânc anumite lucruri, precum carnea de vită – de aici și opțiunea vegetariană de bolognese. Nu spun ce trebuie să mâncăm, ci vreau să arăt și opțiunile sănătoase, care pot fi și bune la gust în egală măsură, iar rețeta de mai sus este un bun exemplu. Sper să îți placă!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *