Fursecuri cu unt de arahide

April 7, 2019

Alune, alune, alune… Poate unul dintre gusturile mele preferate. Astăzi sub formă de desert, untul de arahide întâlnește aromele de cocos și vanilie, un strop de ciocolată și banana. Un alt exemplu de gustare dulce rapid de preparat și plină de nutrienți, fursecurile cu unt de arahide merg perfect între mese, înainte de sport pentru un plus de energie sau pe post de desert.

Ingrediente (aproximativ 12 fursecuri)

  • o banană medie
  • 2 linguri de unt de arahide fin
  • 40 g faină de cocos
  • 1 lingură sirop de arțar (îndulcitorul este opțional, fursecurile fiind deja dulci de la banană, depinde de gust)
  • extract/esență de vanilie
  • ciocolată neagră pentru decor

1.Banana se pasează bine cu o furculiță. Se adaugă untul de arahide, siropul de arțar și vanilie. Se amestecă până la omogenizare.

2.Se încorporează făina de cocos.

3.Aluatul se împarte în bile egale, de dimensiunea unei nuci.

4.Se pun într-o tavă cu hărtie de copt și se turtesc cu o furculiță, în formă de X.

5.Se coc timp de aproximativ 20 min, la 200 grade, până ce devin aurii.

6.Odată răcite, se topește ciocolata neagră și cu o linguriță se decorează fursecurile.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *