Vopsea naturală pentru ouăle de Paște

April 21, 2019

Paștele acesta albăstrim ouă cu… varză roșie! Știu, nu te-ai aștepta ca din acel mov să iasă ouă de culoarea cerului, dar ies de un albastru pastelat, uniform și unic. Ai nevoie doar de o varză roșie, apă și puțin oțet pentru ouă vopsite ușor și 100% natural. Te poți juca puțin cu timpul în care ouale stau în vopsea și le poți scoate la intervale diferite pentru culori de intensitate diferită. De la blue la albastru închis, te alegi cu frumoase ouă în degrade.

Ingrediente

  • 1/2 varză roșie sau o varză roșie mică
  • apă
  • 2 linguri oțet
  • ouă de culoare albă

1.Peste varza roșie taiată bucăți se toarnă apă cât să o acopere și se pune la fiert, la foc mare până ce dă în clocot. Odată clocotită, se lasă la fiert, la foc mic, timp de 30 minute.

2.Varza de strecoară, iar apa colorată se lasă la răcit 10-15 minute.

3.Peste vopsea se adaugă 2 linguri de oțet.

4.Ouăle fierte și reci trebuie să stea în vopsea minim o oră. Eu le-am scos pe cele blue după o oră și jumătate. Poți încerca să vezi dacă au intensitatea dorită înainte de a le scoate.

E prima dată când încerc o alternativă naturală pentru colorarea ouălelor de Paște și sunt mai mult decât plăcut surprinsă. Cu singuranță anii viitori voi face și alte experimente cu minunile naturale ce ne înconjoară. 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *