Crumble de căpșuni

May 14, 2019

E prima dată când am făcut un crumble cu fructe, dar cu siguranță nu ultima. Prea ușor de gătit, dulce și gustos. Cu câteva ingrediente naturale și sănătoase – fructe, fulgi de ovăz, ulei de cocos, miere – poți obține un desert delicios în cel mai scurt timp. Spun fructe pentru că poți experimenta și cu alte fructe în afara căpșunelor, precum un amestec de fructe de pădure sau piersici, mere etc.

Odată gătite, fructele de la bază dobândesc o textură de dulceață, completându-se perfect cu amestecul crocant de fulgi de ovăz din partea superioară.

Ingrediente (4 porții):

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 2 linguri făină de orice tip
  • 2 linguri ulei de cocos lichid
  • 2 linguri miere
  • o caserolă de căpșuni
  • scorțisoară

1.Fructele se toacă cubulețe și se pun într-o tavă mică, cu diametrul de maximum 20 cm sau în 4 recipiente de o porție din ceramică.

2.Fulgii de ovăz se amestecă cu un praf de scorțișoară, faina, uleiul de cocos și mierea.

3.Se acoperă fructele cu amestecul de fulgi de ovăz.

4.Crumble-ul se coace la 180 grade, timp de 30-40 minute, până ce fulgii devin aurii și crocanți.

5.Se servește simplu, cu iaurt grecesc sau înghețată de vanilie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *