Banana bread cu cartof dulce

June 17, 2019

Într-o lume ideală, aș lenevi până la cel puțin 9 la cafeaua de dimineață, după care aș pregăti fără grabă un mic dejun, pe care l-aș servi la fel de lent! 😀 Dar să ne întoarcem în lumea reală, în care descrierea mea e mai mult un lux de weekend sau concediu și de cele mai multe ori ne trezim puși pe fugă, cafeaua este sorbită rapid, micul dejun și el sau este sărit complet.

Inclusiv pentru zilele acestea, e bine să știi că ai o opțiune sănătoasă și hrănitoare de mic dejun, pe care îl poți lua ușor cu tine la muncă sau la școală, evitând astfel produsele procesate de la covrigăria din colț (covrigăria din colț care miroase genial, a covrigi cu semințe proaspăt copți pentru care am eu o slăbiciune!). Și acea opțiune sănătoasă de mic dejun poate fi o rețetă de banana bread delicioasă, cu ovăz și cartof dulce. Simplă sau cu puțin unt de arahide și extra fructe, merge perfect alături de o cafea sau un ceai.

De ce e sănătoasă?

Făina albă procesată este înlocuită cu fulgii de ovăz – carbohidrat bun, bogat în minerale, vitamine și antioxidanți, care are mai puține calorii decât făina, nu crește rapid glicemia și oferă energie timp îndelungat.

Este îndulcită natural cu miere sau sirop de arțar, care la rândul lor oferă mai multe beneficii decât zahărul.

Conține o cantitate mică de ulei, de origine vegetală, spre deosebire de rețetele clasice cu unt.

Ingrediente

  • 150 g fulgi de ovăz
  • 100 g cartof dulce gătit la cuptor sau la abur
  • 2 banane coapte
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei cocos topit
  • 6 linguri de miere sau sirop de arțar
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • ¼ linguriță nucșoară
  • 2 lingurițe praf de copt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie

1.Fulgii de ovăz se mixează în blender până sunt aproape de consistența făinii. Peste făina de ovăz se adaugă scorțisoara, nucșoara, sarea, praful de copt și se amestecă.

2.Bananele și cartoful dulce se pastează împreună. Se adaugă oul, uleiul, mierea și esența de vanilie.

3.În amestecul lichid, se încorporează făina.

4.Se coace într-o tavă mică de chec, unsă cu ulei de cocos, timp de aproximativ 35 minute.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *