Curry cu năut

July 10, 2019

Am descoperit un nou preparat favorit. Fără carne, dar bogat în proteine, reprezintă o alternativă rapidă și sănătoasă pentru prânz sau cină. Poate fi servit cu orez, frunze de spanac sau avocado pentru o doză serioasă de nutrienți și energie.

Ingrediente (4 porții):

  • o conservă năut
  • o conservă roșii taiate
  • o conservă lapte de cocos
  • o ceapă roșie mică
  • 1 cățel usturoi
  • o lingură ulei de măsline
  • o mână de pătrunjel
  • o lingură curry
  • o linguriță chimen măcinat
  • o linguriță paprika
  • o linguriță coriandru măcinat
  • o linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper sau mai mult, după gust

1.Ceapa și usturoiul se călesc în ulei de măsline până devin translucide.

2.Se adaugă condimentele, mai puțin sarea și piperul, și se călesc pentru încă 30 de secunde.

3.Se adaugă pe rând, conserva de roșii, laptele de cocos și năutul. Se amestecă până la omogenizare.

4.Se adaugă părunjelul taiat, sarea și piperul.

5.Se fierbe până ajunge la consistența dorită. Maximum 10 minute.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *