Paste cu legume coapte

August 13, 2019

Cum ne-am trezit în grădină cu o vânătă frumoasă, a trebuit să îi fac felul. Am mai luat un dovlecel, o mână de roșii cherry, o ceapă roșie și un usturoi, le-am copt până s-au caramelizat puțin și le-am făcut paste. Spre final, în poveste au apărut busuiocul proaspăt și puțin parmezan, bineînțeles.

Ingrediente

  • o vânătă mică
  • un dovlecel
  • o mână de roșii cherry
  • o ceapă mică
  • un usturoi
  • 200 g penne
  • busuioc
  • parmezan
  • 1 lingură oțet balsamic și ulei de măsline

1.Legumele se toacă cubulețe, cu excepția roșiilor care se vor coace întregi.

2.Într-o tavă cu hârtie de copt se așează toate legumele și se stropesc cu ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper. Se țin la cuptor timp de aproximativ 30 minute.

3.Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

3.Odată gătite, usturoiul și roșiile coapte se pasează împreună. Se adaugă o parte din apa în care au fiert pastele și se asezonează sosul cu sare, piper și busuioc proaspăt.

4.În sos se adaugă pastele și legumele coapte. Se servesc cu parmezan și busuioc.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *