Brioșe cu dovleac

October 12, 2019

Nu mi-am găsit încă un dovleac potrivit de decor, dar pe unul l-am făcut brioșe. Cum toamna ne inspiră la deserturi aromate și preparate calde, săptămâna aceasta avem pe blog brioșe integrale cu piure de dovleac. Rezultatul? Un gust între turtă dulce și plăcintă de dovleac, dozat într-o brioșă ce îți oferă un plus de energie, vitamine și carbohidrați buni.

Ingrediente (12 brioșe):

  • 220 g dovleac plăcintar
  • 220 g făină integrală
  • 2 ouă
  • 120 g sirop de arțar
  • 70 g ulei de cocos lichid
  • 60 ml lapte vegetal sau de vacă
  • o linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ linguriță ghimbir pudră
  • o linguriță praf de copt
  • esență de vanilie

1.Dovleacul se gătește la aburi sau se fierbe și se pasează, apoi se lasă la racit.

2.Făina se amestecă cu praful de copt, scorțișoara și nucșoara.

3.Peste piureul de dovleac se adaugă 2 ouă, ulei de cocos, siropul de arțar și laptele.

4.Făina se încoporează treptat în amestecul de lichide.

5.Brioșele se coc timp de aproximativ 40 minute.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *